top of page
  • geirtommyhoset4

Årets kuleste gadgets

Oppdatert: 19. mar.Årets teknologiske nyvinninger ble presentert på IFA i september. IFA er det store utstillingsvinduet for forbrukerelektronikk. Nær 2000 ulike utstillere kjempet om oppmerksomheten. De store selskapene bruker Internationale Funkausstellung i Berlin som kickoff og lansering for sine nyeste produkter. Årets messe bar preg av justering og forbedring – ikke de store nye innovasjonene. Geir Tommy Hoset i Innsikteriet har kikket nærmere på noen av de mest spennende produktene som ble presentert på årets messe.


Trådløse høytalere

Trådløse høytalere er i vinden. Sonos har i lang tid gjort seg bemerket som en av innovatørene i markedet. Samarbeidet med IKEA tidligere i år fikk stor oppmerksomhet. Den trådløse høytalerserien Symfonisk klarte å kombinere lyd og interiør på en smart og finurlig måte. Her kan du bruke høyttaleren både som lampe, bord eller vegghylle. Men Sonos stoppet ikke her. På IFA lanserte de Sonos Move. Move er trådløs, batteridrevet, kobler via Bluetooth med muligheter for stemmestyring (via Amazon Alexa eller Google Assistant).

Høytalerne til Sonos Move og Braun LE


Tyske Braun gjorde et synlig comeback innen hifi, eller rettere sagt britiske Pure Audio som har lisensiert merkevaren. Det er hele 28 år siden de sist Braun opererte i dette markedet. Da var det kanskje passende at de lanserte høytalere i en nostalgisk retro stil. De har tatt utgangspunkt i Dieter Rams ikoniske LE serie fra 1959. Fokuset har vært: “purity of design, purity of performance and above all else, purity of sound». Braun LE kommer i 3 varianter – med ulike størrelse og kraft. Her er det tydelig at Braun går rett i strupen på Sonos.


Smartklokker

Garmin Venu blir karakterisert som en AppleWatch utfordrer. Den kommer med en rekke treningsfunksjoner. Den har kontinuerlig helseovervåkning med energimåling, søvnovervåkning, stressmåling og sporing av menstruasjonssykluser for å nevne noe. Garmin Venu har en AMOLED-fargeskjerm og batterilevetid er på 5 dager. Utsalgsprisen på drøyt 4.000 kroner som plasserer den i det øvre sjiktet.

Smartklokkene til Garmin Venu og Puma


Puma er ett av de største sportsmerkene i verden. De senere årene har vi sett at de har utforsket nye områder og er ikke fremmed for å strekke merkevaren sin. Samarbeide med både Jay-Z og Selena Gomez er tydelige eksempler på dette. På IFA lanserte de sin første sportsklokke. Klokken er resultatet av samarbeidet med Fossil og bruker Googles Wear OS (med tilgang til Google Assistant, Google Pay og Google Fit). I likhet med Garmin Venu har den en rekke treningsfunksjoner. Klokken er naturligvis vanntett og ekstremt lett. Batterilevetiden er på moderate 24 timer.


Øreplugger

De senere årene har vi sett en stor konkurranse innen øreplugger. Både Apple, Bose, Sony og Samsung har lansert gode kvalitetsprodukter de senere årene. Danske Jabra har vært et fast og kjærkomment innslag på IFA. På årets messe lanserte de en oppdatert versjon av Jabra Elite 65t. De nye ørepluggene er mindre og har fått langt bedre batterikapasitet. Jabra har valgt å ofre litt på støydempingen på bekostning av størrelse og batterikapasitet. Lydkvaliteten blir av flere karakterisert som blant de beste i klassen. Jable Elite 65t er litt dyrere enn AirPods ørepluggene til Apple – men også mer diskré.

Headphones need to be comfortable, sound good and stay connected — and Jabra checks all three boxes (Billy Steele, Engadget)

For de som er på jakt etter et billigere alternativ til Jabra Elite 65t kan Audio-Technica ATH-CK3TW være et alternativ. De har 6 timers batterilevetid og kan skimte med å være sprutsikre. Selv om ørepluggende til Audio-Technica er små, har de funksjonaliteten du trenger: volumkontroll, manøvere i spillelisten og muligheten for å svare på anrop. De bruker også Bluetooth 5 som er mer robust og gir større rekkevidde på de trådløse signalene.

Ørepluggene til Jabra Elite og Audio-Technica


Mobiltelefoner

Kamera er en av de aller viktigste funksjonalitetene på en mobiltelefon. Huawei har jo satt standarden med sin toppmodell P30 Pro, som av tek.no ble karakterisert som markedets beste kameramobil. Apple løfter også kameraene frem i sine nye modeller. iPhone 11 og iPhone 11 Pro har fremragende zoom, vidvinkel og nattmodus (tar bedre bilder under dårlige lysforholds).  To telefoner i det lavere prissjiktet som fikk mye oppmerksomhet på IFA var Nokia 7.2 og Motorola One Zoom. Begge telefonene har kamera med ikke mindre enn 48 megapixler. Nokia har 3 linser mens Motorola har 4. Både zoom og vidvinkel funksjonaliteten er imponerende. Ingen av telefonene fremstår som spesielt nyskapende. For Nokia er det i all hovedsak kameraet som er endret og oppjustert fra fjorårets modell. Dette er jo en gjennomgående trend vi har sett de senere årene. For både Nokia og Motorola handler det om å ha en funksjonell telefon med et meget godt kamera – til en fordelaktig pris.


Smart lysstyring

Lysstyring er strengt tatt ingen stor nyhet, men produktene blir stadig mer tilgjengelig. Philips lanserte Hue Filament Collection på IFA. Her går i en retro stil som gav de et stilig, koselig og nostalgiske preg. Glødetrådene får jo oss til å tenke på Thomas Edison. Lyspærene til Philips er fortsatt LED – og gir store muligheter for individuell tilpasning. Du kan dimme, sette sammen grupper og justere fargetonene.

Philips nye Hue Filament Collection lyspæreserie har et nostalgisk preg med sine glødetråder.


Hvitevarer

Hva med ditt eget personlige renseskap, som rengjør klærne man ikke kan kaste i vaskemaskinen? Både LG og Samsung har nye produkter som bruker primært bruker damp i rengjøringsprosessen. AirDresseren til Samsung fjerner både flekker, lukt, rynker og krøller på frakker, dresser og bluser. De har også en mild tørkeprosess som bidrar til at klærne holder formen og unngår krymping. AirDresseren er designet som et smalt klesskap – og den kan rense 3 plagg om gangen.

—————————

Ønsker du å høre mer om hvordan vi i Innsikteriet jobber med kunde- og forbrukerinnsikt? Ta kontakt med Lene (905 83 456/lene.thorsen@innsikteriet.no) eller Geir Tommy (920 14 293 /geir.tommy.hoset@innsikteriet.no)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page