top of page
  • geirtommyhoset4

Ford børster støvet av ikonet Mustang

Oppdatert: 19. mar.Ford Mustang Mach-E ble lansert våren 2021 på det norske og europeiske markedet. Med lanseringen av sin nye helelektriske bil har Ford revitalisert Mustang – deres mest ikoniske bil og varemerke. Med Mustang som innsatsfaktor var det kritisk for Ford at lanseringskampanjen «Watch Me» fungerte iht definerte målbilder. Innsikteriet fikk ansvaret med å teste ideen til kommunikasjonsløsning for det norske markedet.


Kartleggingen ble gjennomført i både Norge, England, Tyskland og Spania. Kommunikasjonsløsningen som Innsikteriet testet var på skissestadiet – ikke en ferdig reklamefilm. Materialet bestod av manus, moodboard/idéskisser, tekstplakater og musikken. Innsikteriet gjennomførte en rekke digitale dyadeintervjuer – som alle ble observert av kunde i England og Tyskland.

Ford Mustang Mach-E var den mest solgte el-bilen i Norge i mai 2021. (Opplysningsrådet for Veitrafikken)

For Ford var det kritisk å forstå hvordan «Watch Me» kampanjen ville fungere. Innsikteriet har dykket ned i følgende problemstillinger:

  1. Umiddelbare inntrykk. I hvilken grad fungerte den kreative ideen?

  2. Nøkkelscener. Identifisere og optimalisere nøkkelscenene i filmen.

  3. Engasjement. I hvilken grad evner den å engasjere forbrukerne på et emosjonelt nivå?

  4. Forståelse. Etablere en forståelse for hvordan den kreative ideen fungerte. I hvilken grad forstår forbrukerne signalene i filmen, og bruken av musikken til James Brown?

  5. Relevans. Er ideen relevant og motiverende?

  6. Unikhet. Skiller den seg ut? Hvor særegen er den i forhold til andre merker i markedet?

  7. Bilen. Hva forteller den om Ford Mustang? Hva står det for? Også sett i lys av at det er en el-bil.


Ford Mustang Mach-E er den første rene elbilen som Ford har bygget fra bunnen av. Den har vært en av de mest etterlengtede elbilene i markedet, og var den mest solgte el-bilen i Norge i mai 2021.


—————————


Ønsker du å høre mer om hvordan vi i Innsikteriet jobber med  kunde- og forbrukerinnsikt, ta kontakt med Lene (905 83 456/lene.thorsen(@)innsikteriet.no) eller Geir Tommy (920 14 293 /geir.tommy.hoset(@)innsikteriet.no)

4 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page